Vervelende zege Dozy Den Helder

den helder

De op papier interessante krachtmeting tussen Dozy Den Helder en Heerlen liep uit op een zware teleurstelling. De bezoekers meldden zich gisteren met twee invallers en een geblesseerde tafeltennisster in de speelzaal aan de GP Blankmanstraat, om nauwelijks anderhalf uur later met een 7-0 nederlaag terug te keren naar Limburg.

De farce van gisteren valt niet alleen Heerlen aan te rekenen. Ook de keuze van de bond om het duel tussen de twee beste ploegen van Nederland in het afgelopen weekeinde te plannen is er debet aan. Het is namelijk al enige tijd bekend dat Li Jie en Linda Creemers, beiden kopvrouwen van Heerlen, deze week in Dortmund de Nederlandse kleuren verdedigen tijdens het wereldkampioenschap voor landenteams. Met als gevolg dat zij niet inzetbaar waren tegen Den Helder. Daarmee was bij voorbaat al duidelijk dat de ploeg van aanvoerster Ana Gogorita de wedstrijd zou winnen.

De uitslag betekent hoogstwaarschijnlijk dat het team van coach Theo Wijker al in de halve finale van de play-offs tegenover Heerlen staat, met de belangrijke aantekening dat Heerlen dan met aanzienlijk meer kwaliteit achter de tafel zal verschijnen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen