Hordeloopster Bakker onder EK-limiet

WK-limiet voor Sharona Bakker© ANP

Marco Post
HOORN

Hordeloopster Sharona Bakker uit IJmuiden kan zich opmaken voor de Europese kampioenschappen atletiek in augustus in Zürich. De 23-jarige atlete liep zaterdag onder de limiet op de 100 meter horden

Ze noteerde bij de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn een persoonlijk record van 13,03 seconden, precies 1 honderdste onder de vereiste richttijd. „Ik raakte de eerste horde finaal en kan dus nog harder. Nu eerst een trainingsblok inbouwen om op 8 juni weer te starten bij de FBK-Games”, liet de IJmuidense weten op de website van de Atletiekunie.

Ook Dafne Schippers en Jamile Samuel verzekerden zich van een startbewijs voor de Europese titelstrijd in Zürich ( 12 tot en met 17 augustus). Beide sprintsters doken in Hoorn onder de limiet van 11,37 op de 100 meter. Schippers snelde naar 11,22 en Samuel klokte 11,36. Schippers zal normaal gesproken in Zürich niet op de 100 meter uitkomen. De Utrechtse allroundatlete mikt op een medaille bij de zevenkamp, het onderdeel waarop ze vorig jaar bij de WK in Moskou brons veroverde.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen