Lezersoproep: Wat te doen met kozijnfabriek Kuin in Schagen?

schagen

Het is een doorn in het oog van velen. Wat moet er gebeuren met de kale plek op bedrijventerrein Witte Paal in Schagen, waar tot november 2009 de timmerfabriek van Kuin Kozijnen in bedrijf was?

Lezers met originele suggesties worden uitgenodigd die in te sturen naar de redactie van de Schager Courant, aan het e-mailadres redactie.sc@nhd.nl.

Het 3,3 hectare metende terrein ligt er verloren bij. De boel ziet er op z’n zachtst gezegd desolaat uit, terwijl het terrein toch een visitekaartje van dit bedrijventerrein zou moeten zijn. Dus, kom maar op met die goede ideeën. Wanneer gaat er eindelijk iets gebeuren, en vooral: wát moet er komen?

Zomaar wat voorzetjes uit de losse pols: een tweede Preston Palace-hotel al dan niet samen met Bowling Schagen en een Cinemagnus megabioscoop. Een sauna- en beautycentrum in de geest van de Zwaluwhoeve bij Harderwijk.

Of een kartcentrum met allerlei leuke eetzaken, misschien wel een Formule 1-hotel met een Holland Casino ernaast. Wat het ook wordt, elk van deze opties zou een enorme werkgelegenheid met zich meebrengen, en een aanzuigende werking hebben voor de gehele Noordkop.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.