Hommeles over slopen tijdens dodenherdenking

Archieffoto

Archieffoto

Ron Amesz
beverwijk/groningen

Sloopbedrijf Jager uit het Groningse plaatsje Midwolde heeft twee machinisten van onderaannemer EuroDemolition uit Beverwijk op non-actief gesteld omdat zij woensdagavond om acht uur doorgingen met werken. Directeur Gerrit Kroese heeft donderdag een bericht daarover op RTV Noord bevestigd.

De twee werknemers van EuroDemolition gingen tijdens de nationale dodenherdenking door met het slopen van twee silo’s op het terrein van de voormalige SuikerUnie in Groningen. De zaak kwam directeur Kroese ter ore doordat bij regionale omroep RTV Noord een groot aantal klachten over het verstoren van de twee minuten stilte binnenkwam.

„We nemen het voorval hoog op”, stelt Kroese. Het is niet het eerste incident tijdens het slopen van de oude suikerfabriek. In februari moesten de werkzaamheden tijdelijk worden stilgelegd nadat vallend puin vlak langs het spoor was terechtgekomen. „Daarna hebben we afgesproken de regels bij deze klus heel streng te hanteren. Deze misstap, hoe menselijk misschien ook, past niet binnen die afspraak. Los daarvan zitten wij als gerenommeerd bedrijf niet op dit soort negatieve publiciteit te wachten.”

De twee bedrijven hebben donderdagmiddag overleg over de ontstane situatie. Een woordvoerder van EuroDemolition stelt dat de machinisten niet in de gaten hadden dat het al acht uur was en dat zij hun misstap zeer betreuren. Verder wil het bedrijf niet reageren voordat het gesprek met directeur Kroese heeft plaatsgevonden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.