Wie verslaat de wereldkampioen?

Wie verslaat de wereldkampioen? foto ANP

Redacteur Waterland
purmerend

Wie wordt de Waterlander van het jaar? Dagelijks stellen we een van de genomineerden voor. Mensen voor wie 2011 een bijzonder jaar was. Uiteindelijk bepalen de lezers wie de eretitel een jaar lang mag dragen.

De beste van de wereld. Sinds twee dagen koninklijk geridderd bovendien. Dat 2011 voor de Landsmeerse honkballer Bas Nooij een bijzonder jaar was, staat buiten kijf. Maar is dat ook genoeg om Waterlander van het jaar te worden?

De concurrentie voor Bas Nooij, die met het Nederlands honkbalteam de wereldtitel in Panama greep, is hevig, zo zal de komende dagen blijken. Voor een honkballer heeft hij echter weinig sportieve wensen over. Kampioen van Nederland met Pirates, mondiaal de beste van de wereld. En de vreugdefoto – waarop hij op de rug van ploeggenoot Tom Stuifbergen zijn blijdschap uit vlak na de legendarische zege op Cuba – sierde zo’n beetje elk honkbaltijdschrift in de wereld. De man met de kale schedel, ruige baard en woeste kreet is een symbool van de Nederlandse honkbalvreugde geworden

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.