Purmerend: ’Kriegerpad’ naar Beusebos onneembaar door hekwerk

Het door vrijwilligers aangelegde ’Kriegerpad’ is onneembaar geworden door een hek dat op het wandelpad is geplaatst.© Ella Tilgenkamp Fotografie

Kevin de Vries
Purmerend

Het door stichting Het Beusebos aangelegde ’Kriegerpad’ loopt sinds vorige week dood. Vrijwilligers staken de handen uit de mouwen voor het pad bij de ingang van het Beusebos, maar het is nu niet meer begaanbaar omdat er een hek voor staat. Het hek is om de grote reclamemast gebouwd, dat zich naast de ingang van het bos bevindt. Reden voor het plaatsen van de afrastering is dat beheerder Uptown Advertising uit Alkmaar bang is voor vandalisme aan de mast.

,,Dit hebben ze niet gedaan om ons te pesten”, aldus Eric Kooijman, voorzitter van stichting Het Beusebos. ,,Al is het natuurlijk ontzettend jammer dat het hek precies op het pad naar de ingang staat.”

De ingang naar het Purmerendse Beusebos, een bos dat volgens wethouder Hans Krieger niet bestaat, werd door het plaatsen van een enorme reclamemast aan het einde van vorig jaar onbegaanbaar. Door werkzaamheden werd de entree één grote baggerbende, waardoor wandelaars niet meer het Beusebos in konden. Vrijwilligers besloten daarop zelf om een zandpad aan te leggen en het pad te vernoemen naar wethouder Krieger. Alleen nu is het paadje dus onbegaanbaar.

Opknappen

,,We zijn van plan om het pad in het voorjaar op te knappen. Voor nu moeten de mensen maar even langs het hekwerk lopen. Er ligt nog veel modder, maar één kant is goed begaanbaar. Op die manier kun je nog prima het bos in”, vervolgt Kooijman. Een woordvoerder van Uptown Advertising laat weten dat er absoluut geen kwade wil in het spel is. ,,Wij hebben een opdracht aan Heras Hekwerken gegeven om op die plek een omrastering te maken. En waarschijnlijk dachten ze dat ze het pad konden gebruiken als toegangsweg naar de mast toe.”

Toevallig of niet, het levert wel een bijzonder tafereel op. Zo houdt het Kriegerpad op te bestaan bij de deur van de omrastering.

,,Het hekwerk is bedoeld om vandalisme aan de mast, zoals graffiti, tegen te gaan. Al in een eerdere fase hebben we ervoor gezorgd dat je niet in de paal kun klimmen”, vervolgt de woordvoerder van het Alkmaarse bedrijf, die benadrukt dat het plaatsen van het hekwerk bij de afrondende werkzaamheden hoorde van het project.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.