Impuls voor watertoerisme in Purmerend

Redactie Waterland
Purmerend

In september starten de laatste werkzaamheden rond het gemeentelijk actieplan Watertoerisme 2010-2015. Dit plan is bedoeld om meer watertoeristen naar Purmerend te trekken.

In een eerder stadium werden langs de Where voorzieningen aangebracht voor watersporters en in september zijn onder andere de Kanaalschans en Kanaalkade aan de beurt.

Hier worden drijvende vlonders aangelegd, en de wandelroute vanaf de Melkwegbrug wordt verlengd met een boardwalk. Dit is een wandelpad op het water.

Botenhuisjes afgebroken

Om te voorkomen dat de beroepsvaart in aanvaring komt met aangemeerde pleziervaartuigen, worden veiligheidspalen geplaatst.

Aan de Kanaaldijk tegenover de Kanaalschans en de Kanaalkade komen twee wachtplaatsen voor de recreatievaart en binnenvaartschepen kunnen voor een korte stop terecht aan de Zuiddijk.

Het oude botenhuisje bij de sluis wordt afgebroken en op die plek komt een stenen trap als overgang naar het water.

Wandelpad

Daarnaast krijgt de Beemsterburgwal een aanmeergelegenheid voor tien bootjes en een wandelpad op de kade.

Voor kanoërs komt er een speciale aanlegplek bij de Beemsterbrug en ter hoogte van het A7-viaduct over het Noordhollands Kanaal wordt een openbare botenhelling gebouwd.

De werkzaamheden duren tot en met oktober. De nieuwe watersportfaciliteiten worden voor de helft betaald door de gemeente.

De andere helft van de kosten wordt betaald door de provincie uit het programma Water als Economische Drager. Met het complete project is zo’n 800.000 euro gemoeid.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.