Collega’s ergeren zich aan starter

Veel Nederlandse werknemers ergeren zich aan hun jonge, startende collega’s. Vooral de arrogante houding van de nieuwkomers steekt, zo blijkt uit onderzoek van online leerwijzer Springest.nl.

Werknemers zijn niet altijd blij met een nieuwe, jonge collega. Niet alleen ergeren zij zich aan de arrogante instelling van starters (26,9 procent), ook de slechte werkmentaliteit is voor bijna 22 procent een irritatiefactor. Hierbij gaat het vooral om ’s ochtends laat beginnen en ’s middags vroeg vertrekken. Andere ergernissen zijn het gebrek aan kennis en de taal- en spelfouten. 28,7 procent ergert zich overigens helemaal niet aan starters.

Ruben Timmerman, oprichter van Springest: „De huidige arbeidsmarkt is voor starters natuurlijk niet gunstig. Omdat starters geen ervaring hebben, maar wel begeleiding nodig hebben, staan werkgevers niet voor deze arbeidskrachten in de rij. Als net afgestudeerden aan hun eerste baan beginnen, moeten ze dus extra hun best doen om zichzelf goed te presenteren.”

Springest geeft vijf tips waarmee starters zichzelf goed kunnen presenteren in hun baan:

1.Grijp voorbijkomende kansen; zeg wat vaker ‘ja’.

2.Laat zien wat je kunt. Probeer alles wat je doet, altijd nét iets beter te doen.

3.Blijf je ontwikkelen.

4.Is je werk niet uitdagend genoeg? Neem eens een taak op je die niet direct binnen je functie valt. Zo creëer je je eigen functie.

5.Ga op zoek naar inspirerende mensen en maak contact. Vraag hen bijvoorbeeld advies over een bepaalde kwestie. Dat kan op veel manieren; op een evenement, op straat, op de werkvloer of gewoon via social media.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.