Nieuwbouw op Stationsplein

Henk Jan den Ouden
Heiloo

Er zijn concrete plannen voor de hoek Heerenweg/Stationsplein in Heiloo. De vervallen panden, onder meer de dichtgespijkerde oude antiekwinkel, was wethouder Rob Opdam, en niet alleen hem, ’een doorn in het oog’. Maar binnenkort komen de plannen voor winkelruimte en zes appartementen op die plek in de gemeenteraad.

,,Twee jaar geleden was er ook al een plan, maar dat heeft het toen niet gehaald’’, aldus Opdam. ,,Het was wel een plan dat goed viel bij het college en nu is dat weer opgepakt en aangepast.’’

Het toenmalige plan is iets herzien. ,,De winkelruimte is iets hoger geworden, omdat dat beter in lijn was met de andere winkels in de omgeving’’, aldus Opdam. Op de begane grond komt ruimte voor één of twee winkels. Op de eerste en tweede verdieping en de teruglopende derde verdieping komen in totaal zes appartementen. ,,Het gebouw past goed in het stationsgebied’’, aldus Opdam.

De projectontwikkelaar is Gem Bot van Wadi Vastgoed uit Heiloo. ,,We zijn nog volop in de procedures, dat duurt nog wel een paar maanden en we moeten natuurlijk voldoende woningen verkopen en de winkelruimte kunnen verhuren, voordat het plan wordt gerealiseerd. Maar in de markt zien we de laatste tijd een verbetering en op de bewonersavond die we in het voorjaar hielden, was ook al interesse. De planning is dat we na de winter starten met de bouw en dan kan Heiloo eind volgend jaar een nieuw gebouw in het dorpshart hebben.’’

De panden die er nu staan, de voormalige antiekwinkel en de bedrijfsruimte van de shoarmazaak, worden gesloopt. De shoarmazaak is vooral bij stappers in het weekeinde populair, heeft ook projectontwikkelaar Bot geconstateerd. Of hij terugkomt en zo ja waar, kunnen noch wethouder Opdam noch Bot op dit moment zeggen.

De winkelruimte onder het pand lijkt in elk geval vooralsnog niet bestemd voor horeca.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.