Dinto wast VIP de oren

Erik Poel
Warmenhuizen

In een eenzijdige wedstrijd heeft De Nijs/Dinto hekkensluiter VIP de oren gewassen. De volleybalploeg van coach Cees Bloothooft was op alle fronten de meerdere en zag de Purmerenders diep in het stof bijten met 4-0.

,,We hebben prima gespeeld", vond assistent-coach John Berkhout. ,,Onze spelopbouw was goed verzorgd en VIP was duidelijk een maatje te klein."

Vaste waarden

Dinto miste twee vaste waarden. Zowel de geroutineerde spelverdeler Ruben Verheul als de middenaanvaller Nico van der Gragt was niet aanwezig. Daarom begon de jeugdige Koen Vlaar op de plek van spelverdeler en Sjors Dekker van het tweede team nam de honneurs waar in het centrum.

Beide spelers zouden een uitstekende indruk maken. VIP is al jaren een belangrijke speler in de derde divisie, maar heeft na de degradatie van vorig seizoen flink aan kwaliteit moeten inboeten. De ploeg is behoorlijk verjongd en mist daarom de routine en kracht om in de promotieklasse potten te kunnen breken. Toch begon de ploeg enthousiast aan het duel. Een snoeiharde middenaanval zette een 3-3 stand op het telbord. Een goede servicereeks van Klaas de Boer zorgde voor de eerste duidelijke Warmenhuizer voorsprong: 6-3.

Door de flinke servicedruk moest VIP veel uitwijken naar een driemeteraanval. Deze was veelal krachteloos en in de rally wist de middenaanvaller Guido Berkhout gemakkelijk te scoren. Ook de sprongservice van Joris Berkhout stichtte veel verwarring bij de Purmer defensie. Halverwege de set maakte David Bes weer zijn opwachting bij de thuisploeg. De speler is lang afwezig geweest bij de selectie, maar gaat nu geleidelijk aan minuten maken. Met een mooie eerstetempobal van Guido Berkhout was de eerste set gespeeld: 25-10. Dinto behield de concentratie en nam met snel spel, uitstekend geregisseerd door Koen Vlaar, direct flink afstand. Sjors Dekker serveerde eenvoudig het tweede speldeel uit: 25-10. VIP voelde keer op keer de druk van een tegenstander die maar bitter weinig fouten maakte. Het gaf Cees Bloothooft de gelegenheid om de van een teenblessure teruggekeerde Mark Vis wat speeltijd te geven. Met een fraai uitgevoerde kruisstaffel pakte de thuisploeg oppermachtig met 25-9 de derde set.

Bloothooft posteerde vervolgens David Bes in de basis. Dinto was geenszins van plan om een set weg te geven en hield constant druk op de passing van VIP. Met 25-12 bleven alle punten bij Dinto. De Warmenhuizer hoofdmacht doet daardoor nog altijd mee om de bovenste plaatsen van de promotieklasse.

De Nijs/Dinto: Koen Vlaar; Erik Mulder; Sjors Dekker; Klaas de Boer; Joris Berkhout; Guido Berkhout.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.