Eis twaalf jaar na uitbuiten seksslavin Hoorn

Ron Ranzijn
Hoorn

Tegen Mustafa El N. (39) uit Hoorn is bij de rechtbank in Alkmaar wegens uitbuiting en ernstig misbruik van een 37-jarige vrouw een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist.

De man had het slachtoffer in december 2015 via een datingsite leren kennen. Hij nam stiekem seksfilmpjes van hen beiden op. Hij dreigde de beelden op internet te zetten of aan haar werkgever en ouders te sturen, en begon haar geld af te troggelen.

Hij drogeerde haar met grote hoeveelheden drugs en medicijnen en dwong haar veelvuldig tot seksuele handelingen. De man dwong haar zelfs zijn ontlasting te eten en zijn urine te drinken. Daarbij schuwde hij geweld niet. Hij bracht wonden toe door sigaretten op haar lichaam uit te drukken. Kogelgaten in de woning bewezen dat hij ook met een wapen had gedreigd. El N. had haar telefoon afgenomen.

Verder verzon hij een schuld bij een motorclub om haar nog meer geld af te kunnen persen. Omdat leden van de motorbende zogenaamd dreigden haar te komen verkrachten, was hij een paar keer met haar uitgeweken naar hotels. Verder had hij van haar geld een Audi gekocht.

Uiteindelijk was de vrouw helemaal blut. Met creditcards en een lening van 43 mille stak hij haar nog dieper in de schulden.

Gevlucht

De bewoonster was na zeven weken het huis ontvlucht. Ze was toen sterk vermagerd in het ziekenhuis opgenomen. Ze is onder behandeling in verband met een posttraumatische stressstoornis. Haar huis was door El N. compleet uitgewoond. Advocaat Peter Plasman betoogde dat er eerder een einde aan het misbruik zou zijn gekomen als het slachtoffer eerder naar de politie was gestapt.

De filmpjes die de verdachte gemaakt had van het drogeren, de mishandelingen en de gedwongen seks, werden nu tegen hem als bewijsmateriaal gebruikt. Gedragsdeskundigen waren er niet in geslaagd een duidelijk advies over de man op te stellen. Hij had geen volledige openheid van zaken gegeven over zijn privésituatie. Daardoor viel niet met zekerheid vast te stellen of hij al dan niet verminderd toerekeningsvatbaar was.

Wel wordt in de rapportage opgemerkt dat het erop leek dat de man voor hem belastende feiten was ’vergeten’ als hem dat goed uitkwam. Ook kon hersenletsel ten gevolge van een zwaar auto-ongeluk nog een rol gespeeld hebben.

Wat het openbaar ministerie betreft krijgt het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 87 mille. Daarbij is dertigduizend euro een voorschot op het smartengeld.

Advocate L. Wagemaker had 72.500 euro gevorderd. Zij zei dat ze in de jurisprudentie niet zo’n ernstige zaak was tegengekomen.

De uitspraak is op 3 februari.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.