Proef met babygezichten tegen criminaliteit

Ron Amesz
londen

In de Britse hoofdstad Londen zijn de afgelopen jaren tal van maatregelen genomen tegen criminaliteit, zoals camerabewaking, buurtregisseurs en zwaardere straffen. Nu begint een proef met het tonen van babygezichten op straat om te kijken of dat potentiële raddraaiers milder stemt.

Het experiment wordt gedaan in de winkelstraat Greens End in de wijk Woolwich in het zuidoosten van de stad. De babygezichten zijn door artiesten op de rolluiken geschilderd die ’s avonds de ramen bedekken. Buurtbewoners hadden foto’s met de gezichten van hun baby’s naar de artiesten opgestuurd.„Er is bewijs dat babygezichten, de ronde wangen en de grote ogen, een warme reactie veroorzaken bij mensen”, vertelt Tara Austin van Ogilvy and Mather, het reclamebureau dat de kunstenaars betaalde.

De winkels op Greens End werden zwaar getroffen tijdens de rellen in Londen vorig jaar zomer. De rellen volgden op de dood van een 29-jarige man, Mark Duggan. Hij werd tijdens een vuurgevecht door de Londense politie neergeschoten bij een poging hem aan te houden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.