Haarlemmer na dollemansrit aangehouden voor poging tot doodslag

Lennaert Rooijakkers
Haarlem/Amsterdam/Oostzaan

Een 30-jarige Haarlemse automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier gearresteerd nadat hij in een groot deel van Noord-Holland de boel op stelten had gezet.

Agenten kregen de man in het vizier toen hij met hoge snelheid over de A8 richting Amsterdam reed. Eenmaal in de hoofdstad probeerde zij hem meerdere keren tot stoppen te dwingen, maar daar was de man niet van gediend. Op de Stentorstraat ramde hij zelfs een politieauto die probeerde zijn weg te versperren. Vervolgens scheurde de snelheidsduivel door de bebouwde kom richting Oostzaan. Daar kon hij uiteindelijk wel tot stoppen worden gedwongen. Op de Dors en de Kerkstraat werd zijn wagen door een politieauto aan de kant gebeukt.Mislukte vlucht

De passagier, een 34-jarige plaatsgenoot van de bestuurder, probeerde daarna vergeefs te vluchten. Hij is een bekende van de politie en had zelfs nog een straf openstaan.Zijn 30-jarige vriend achter het stuur kon geen rijbewijs tonen en was volgens de agenten onder invloed van een of ander. Bij hem is een bloedtest afgenomen. Wegens zijn capriolen op de weg is hij gearresteerd voor poging tot doodslag.

CokeEnig speurwerk in de auto leidde ook nog tot de vondst van meerdere wikkels cocaïne.

De twee mannen zitten voorlopig vast.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.