Natuurgebied waar natuur, herdenking en bezinning samenkomen

In Drenthe bestaan plannen om een ‘Tuin van de Eeuwigheid’ te realiseren waar natuur, herdenking en bezinning samenkomen. Stichting Het Drentse Landschap en Yarden Uitvaartorganisatie zijn de initiatiefnemers van Stichting De Eeuwigheid, die het plan moet realiseren.

De Tuin van de Eeuwigheid belooft eeuwigheid. In onze huidige maatschappij worden graven voor bepaalde tijd ter beschikking gesteld en worden na verloop van tijd geruimd. Begraafplaatsen krijgen steeds vaker andere bestemmingen. De Tuin van de Eeuwigheid wordt een plek waar de overledenen eeuwige rust kunnen vinden.

Op dit moment zijn de plannen in voorbereiding en wordt een locatie gezocht waar de Tuin van de Eeuwigheid kan worden aangelegd. In de Tuin van de Eeuwigheid kan iedereen op zijn eigen wijze overleden geliefden, vrienden of familie bijzetten of gedenken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van urnen in grafheuvels of nissen, het planten van bomen, of het verstrooien van as over het terrein. Maar er kan natuurlijk ook een lange wandeling worden gemaakt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.