Burgemeester: héle college wilde Scholtemuseum

Den Helder

Burgemeester Koen Schuiling weerspreekt dat hij achter de schermen bezig is een oplossing te frustreren voor het Rob Scholtemuseum. Die beschuldiging deed kunstenaar Rob Scholte zaterdag voor de lokale radio.

Op de vraag hoe het kan dat vier verschillende wethouders telkens zijn stukgelopen op dit dossier en er na al die jaren nog geen oplossing is, verwees Scholte naar het ’gekwetste ego’ van burgemeester Schuiling.

Die zou uit ergernis over het niet doorgaan van nieuwbouw van een stadhuis op de stationslocatie en de plek van het postkantoor, waarbij Rob Scholte optrok met protesterende omwonenden, wethouders belemmeren met de kunstenaar tot zaken te komen.

Schuiling vindt dat onzin. ,,Alsof die mensen, inclusief een ingehuurde externe bemiddelaar die in Amsterdam veel voor elkaar heeft gekregen, daar op zouden stuklopen. De intentie van opvolgende wethouders namens het college is steeds geweest er uit te komen. Dat waren heel verschillende personen met uiteenlopende temperamenten en kwaliteiten en iedereen loopt stuk op Rob Scholte en zijn adviseurs. En dan heb ik het nog niet over een batterij ambtenaren. Ook informele pogingen via Woningstichting hadden geen succes. Spijtig.

Kern lijkt mij te zijn dat hij vindt dat hij voor nop op die locatie kan zitten en de gemeenschap opzadelt met onderhoud en herstel van dat gebouw. Tja, dat zou iedereen wel willen, denk ik.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.