'Dure' accu voor nog jonge, elektrische fiets

Aty Weel merkte onlangs dat de accu van haar elektrische fiets stuk was. De Oosterblokkerse ging naar Edwin Groen Tweewielers in Heerhugowaard-Noord. Ze kreeg te horen dat een nieuwe 399 euro kost. Dat vindt mevrouw Weel erg veel. ,,Is dat redelijk?'', vraagt ze ons.

Aty (71) en haar acht jaar oudere man zijn erg tevreden over hun Batavussen. Ook in een test van Consumentenbond en Fietsersbond in De Telegraaf (mei j.l.) kwam de Batavus goed uit de bus met vier van de vijf sterren. Maar een accu die het na drie jaar begeeft en ook nog eens 399 euro kost?

We benaderen Frank van den Eeden van Batavus in Heerenveen. Hij vindt het jammer dat mevrouw Weel drie jaar geleden haar normale garantietermijn van twee jaar niet met drie jaar heeft opgehoogd naar vijf jaar. ,,Dan was ze voor 149 euro klaar geweest en had ze de nieuwe accu gratis gekregen'', zegt hij. ,,Helaas, nu is ze 250 euro extra kwijt. Ik ben daarnaast blij dat onze dealer bereid is de accu kosteloos te plaatsen. Een gereviseerde accu kost via internet overigens al 245 euro. Voor mij is die nieuwprijs van 399 euro overigens correct. Het gaat om een hele zware accu met vijfhonderd tot 750 oplaadcycli. Als je je fiets veel gebruikt, is de accu sneller aan vervanging toe.''

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.