Eis levenslang in moordzaak Helmin Wiels

Internetredactie
WILLEMSTAD

Voor de rechtbank in Willemstad op Curaçao is levenslang geëist tegen Elvis Kuwas voor de moord op drie personen, onder wie Helmin Wiels. De 54-jarige politicus werd op 5 mei vorig jaar op het strand van Curaçao doodgeschoten.

„Bij het bepalen van de strafeis, is er maar één keuze: levenslang”, zei officier van justitie Ger Rip dinsdagochtend (lokale tijd). Ook wil de officier het geld terugvorderen dat Kuwas met de drie moorden zou hebben verdiend. Naast de moord op Wiels wordt Kuwas verantwoordelijk gehouden voor de moord op Raikel Conception in januari 2013 en Lionel Arnaud in juni 2012.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de 37-jarige Kuwas, die de bijnaam Monster heeft, lid van de No Limit Soldiers (NLS) uit de wijk Koraal Specht. „Een echte NLS’er die niet terugdeinst voor geweld.”

Rip ging verder in op de opmerking van Kuwas dat hij heeft gesproken in ruil voor strafvermindering. Volgens de officier is daar nooit sprake van geweest, wel heeft hij aangegeven dat meewerken door een verdachte positieve gevolgen zou kunnen hebben voor de strafeis.

Volgens de officier heeft Kuwas tegen „verschillende vriendinnen en zijn echtgenote” gesproken en opgeschept over de moorden die hij heeft gepleegd. Eén vriendin nam hij mee naar de plekken waar hij de moorden heeft gepleegd.

Naast Kuwas staan nog drie andere personen terecht. Voor het proces, dat maandag begon, is 5 dagen uitgetrokken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.