FC Volendam zegt elf contracten van spelers formeel op

© Archieffoto

Redactie Waterland
volendam

Het is een formele handeling, maar toch: FC Volendam heeft van elf voetballers het contract opgezegd.

Volgens de cao is de club dit genoodzaakt om te doen. Vervolgens zal Volendam bekijken of een aantal spelers alsnog een nieuwe aanbieding krijgt.

Dinsdag werd al bekend dat Henk en Eric Veerman niet in aanmerking komen voor contractverlenging. Het duo verhuist naar zondagtopklasser FC Lienden. Daarnaast zijn de contracten opgezegd van Nick Coster, Soufiane Laghmouchi, Damien Menzo, Stefan Plat, Levi Schwiebbe, Erik Schouten en de keepers Jasper van Gelderen en Roy Pistoor. Ook een langer verblijf van de bijna al het hele seizoen geblesseerde Raymond Fafiani bij FC Volendam is nog onzeker. Met hem was eerder een optie voor nog een jaar overeengekomen, maar deze is niet gelicht.

De verdedigers Gerry Koning en Leon Tol hebben eerder al laten weten dat ze stoppen met voetbal en de voorkeur geven aan hun maatschappelijke carrière.

Daar staat tot nu toe de komst van twee spelers tegenover. Werd begin deze week Sofian Akouili gepresenteerd als nieuwe aanwinst, inmiddels is nog een verdediger vastgelegd door de club. De 22-jarige Jermano Lo Fo Sang maakt de overstap van zondageersteklasser OFC naar het Kras Stadion. Hij speelde eerder zeven jaar in de jeugd van Ajax en was ook actief voor Haarlem. Lo Fo Sang zal vanaf volgende week al gaan meetrainen met de selectie van FC Volendam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.