’Dan maar direct failliet’

Ed Brouwer

Een brief aan de krant. In hanepoten ’Lang leve de rechtsstaat! Maakt u hier maar een mooi verhaal van!’ Vier jaar geleden al blijkt de briefschrijver vanwege verbeurde dwangsommen na een ontslagkwestie door de rechtbank veroordeeld te zijn tot het betalen van 12.500 euro.

In de jaren erna is dat door wanbetaling opgelopen tot bijna 17.000 euro. Beetje bij beetje wordt dat ingehouden op zijn uitkering, zodat maandelijks 800 euro resteert om van te leven.

Verongelijkt stuurt de briefschrijver alle officiële post van advocaten en deurwaarders ’enkele reis’ richting prullenbak. Inmiddels nadert faillissement en dat is reden de rechtbank te vragen het vier jaar geleden uitgesproken vonnis te herzien of hem anders failliet te verklaren: ’Dan maar meteen, is mijn gedachte hierover’.

De rechtbank laat formeel weten dat hij daar zonder advocaat niet terecht kan. Het Juridisch Loket krijgt onbeholpen informatie en kan hem op basis daarvan evenmin helpen. Boos stuurt de briefschrijver de krant een stapeltje brieven, gered van de prullenmand. ’Maakt u hier maar een mooi verhaal van!’’

Met gebalde vuist ten onder? Omdat er meer lijkt te spelen dan geldzorgen alleen, brengen we hem in contact met de sociaal raadslieden, die in veel regio’s zitten. De geëigende club voor hulp bij zulke multiproblemen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.