Noord-Holland klaar voor ramp

alkmaar

Noord-Holland is goed voorbereid op een mogelijke ramp. Dat blijkt uit een onderzoek namens het ministerie van binnenlandse zaken. De veiligheidsregio's Noord-Holland Noord en Kennemerland scoren uitstekend. Zaanstreek-Waterland doet het beduidend minder goed.

De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) toetste onlangs of de hulpdiensten in de drie Noord-Hollandse regio's goed zijn voorbereid op een ramp. Kennemerland en Noord-Holland Noord voldoen bijna volledig aan de gestelde eisen. Zaanstreek-Waterland moet volgens staatssecretaris Van Bijleveld nog verbeteringen doorvoeren. Het budget voor de veiligheidsregio's wordt daarvoor ook verhoogd. De staatssecretaris denkt dat de rampenbestrijding in 2011 op orde zal zijn.

Voorlichter Bart Zwagemaker laat weten dat de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland de resultaten van het onderzoek ter harte neemt. ,,Er moet het nodige verbeteren en daarom zijn we blij met het rapport.'' Hij nuanceert ook de uitkomsten. ,,Wij zijn als een van de eersten onderzocht en op een aantal punten zijn we al verbeterd. Er is nu een oefenregistratie, om maar een voorbeeld te geven.''

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.