Oproep: Tips om minder voedsel weg te gooien
Wie nooit eten weggooit, werpe de eerste steen. Wij Nederlanders kieperen, soms zonder dat wij ons dat bewust zijn, jaarlijks voor 2,5 miljard euro aan bruikbaar voedsel in de afvalbak. Dat is zonde van het eten en ook zonde van het geld.
Nu zijn er allerlei manieren om slimmer met onze voedingsmiddelen om te gaan. Van boodschappenlijstjes voor de supermarkt tot en met de juiste temperatuur in de koelkast - volgens ingewijden van het Voedingscentrum - op 4 graden Celsius. En van een restje rijst kan iedereen in een handomdraai een voedzame gratis lunch voor de volgende dag maken.
In december pakt de ombudsredactie uit met een smakelijke voedselbespaarpagina vol huis-, tuin- en vooral keukentips. De uwe mag natuurlijk niet ontbreken. Heeft u enig idee hoe wij voortaan voedselverspilling kunnen tegengaan, meldt dat dan aan de ombudsman: ombudsredactie@gooieneemlander.nl