"Ik riep dat ze hun bek moesten houden omdat er iemand lag dood te gaan"

© DNP

Floris Noort
Heiloo

Elisabeth Gerrits-Molenkamp was donderdag getuige van het dodelijke ongeluk op het spoor bij Heiloo. Ze heeft haar ervaringen gedeeld op Facebook en dat bericht is inmiddels al duizenden keren geliked en gedeeld.

Gerrits-Molenkamp verbaast zich op Facebook vooral over het feit dat omstanders filmpjes maakten van het hartverscheurende tafereel. "Mensen hadden hun mobieltjes in de aanslag en het enige wat ik kon doen was tegen ze schreeuwen dat ze het beter uit hun hoofd konden laten die te gebruiken voor filmpjes of foto's. Een bijdehante meid vroeg nog: 'waarom mag ik geen foto maken?' Pardon? Wat denk je nou zelf, er ligt hier een mevrouw te vechten voor haar leven, en jij wilt even stoer foto's maken zodat je die het internet op kunt slingeren of aan wie dan ook wilt laten zien?"

De vrouw vervolgt: "Aan de andere kant bij de spoorwegovergang stonden mensen te zeuren en mopperen dat er voorlopig geen treinen zouden rijden. En ik? Ik riep tegen ze dat ze hun bek moesten houden omdat er iemand die niet dood wilde, lag dood te gaan. Wat een wereld is dit, wat een onbeschofte mensen, waar is het medeleven?"

Tienduizenden mensen hebben het bericht geliked. Ook de politie is onder de indruk van het verhaal: "Een prachtige tekst van een dappere getuige, die wij alle sterkte toewensen bij de verwerking hiervan.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.