Coffeeshop Green Heaven zat fout

Joost Verhagen
Zaandam

Coffeeshop Green Heaven aan de Czarinastraat in Zaandam beschikte volgens de Haarlemse bestuursrechter niet over een geldige horecavergunning om het nieuwe pand te mogen exploiteren.

Daarom was de sluiting op last van de gemeente Zaanstad rechtmatig. Green Heaven was in feite een doorstart van coffeeshop Moonlight, die zich aan de overkant van de Czarinastraat bevond. Medewerkers van straattoezicht waren verbaasd toen ze op vrijdag 1 april de ’nieuwe’ coffeeshop aantroffen. Daar werd net de laatste hand gelegd aan een verbouwing van het interieur. Er waren op dat moment al enkele klanten aanwezig.

Voor de verhuizing was een nieuwe horecavergunning nodig en deze is volgens Zaanstad nooit aangevraagd, laat staan verleend. De vergunning die de eigenaar van Green Heaven toonde aan medewerkers van straattoezicht was vals. Dit bleek onder meer uit het feit dat in de vergunning de gemeente Amsterdam en de voorzitter van stadsdeel Oost werden genoemd, terwijl de vergunning verstrekt had moeten zijn door de gemeente Zaanstad. Green Heaven bevond zich bovendien in een pand met een woonbestemming.

De bestuursrechter stelt in het vonnis dat Green Heaven de financiële schade kan beperken door zich voorlopig weer op de oude plek te vestigen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.