Toprestaurants massaal aan actieweken

Bijna 90 procent van de toprestaurants neemt deel aan actieweken. Dining with the Stars en de Restaurant Week zijn daarbij veruit de meest favoriete actieweken. Dat en nog veel meer blijkt uit onderzoek van Misset Horeca onder de honderd beste restaurants van Nederland.

Een van de uitkomsten is dat 87 procent van de toprestaurants deelneemt aan actieweken. Dining with the Stars scoort met 31 procent het hoogst. Restaurant Week haalt 27 procent en Heerlijk10Daagse 18 procent. De Iens Dinerdagen zijn met 7 procent beduidend minder populair onder de topzaken.

De belangrijkste reden om deel te nemen aan actieweken is volgens de ondervraagde chefs het aanboren van een nieuwe gastenkring, al wordt daarbij in een aantal gevallen opgemerkt dat de opzet niet echt slaagt omdat gasten niet terugkeren.

Meedoen om het restaurant gevuld te krijgen, is ook een veelgehoord argument. Een derde reden voor deelname is het simpele feit dat de buren meedoen en dat het restaurant in kwestie dus ook wel moet. (credit Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.