Oplossing voor N250 wordt besproken

Delano Weltevreden
Den Helder

Er komt geen reactie van Gedeputeerde Staten op het voorstel voor een ongelijkvloerse kruising op de N250 (Binnenhaven).

Het voorstel wordt meegenomen in de gesprekken die al worden gevoerd over de bereikbaarheid van Den Helder. Dat zegt woordvoerster Britta Burger van de Provincie Noord-Holland. Het voorstel is maandag gepresenteerd aan de provinciale commissie Mobiliteit en Financiën. Het voorstel wordt gesteund door vijftien partijen uit de Kop van Noord-Holland, waaronder veerbootmaatschappij Teso, de Koninklijke Marine, diverse ondernemersverenigingen en de gemeenten Texel en Den Helder.

De N250 staat sinds jaar en dag in de top tien van infrastructurele knelpunten in Noord-Holland. De kruising Rughweg/Binnenhaven (N250)/Van Kinsbergenbrug staat regelmatig muurvast op dagen dat er veel verkeer naar Texel gaat.

Verkeerswethouder Heleen Keur: ,,De oplossing door de ondernemers aangeboden aan de provincie is een oplossingsrichting. De gemeente ondersteunt de wens van de ondernemers om de bereikbaarheid van Den Helder te verbeteren. Wij hechten eraan om gezamenlijk met partners provincie en rijk de oplossingen te verkennen. Alleen kunnen we het namelijk niet oplossen. Vanuit het coalitieakkoord zet ik me in om dit probleem aan te pakken, met quick wins op de korte termijn en in samenwerking met anderen voor de langere termijn.”

Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD) zegt dat de kosten en baten van elke mogelijke oplossing eerst tegen elkaar moeten worden afgewogen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.