2,5 jaar cel geëist tegen Heerhugowaarder voor fraude met uitzendbureau

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag in de rechtbank in Amsterdam een gevangenisstraf van twee en een half jaar geëist tegen een 47-jarige man uit Heerhugowaard. De man wordt verdacht van fraude met een uitzendbureau.

De Heerhugowaarder wordt onder andere faillissementsfraude ten laste gelegd; hij liet schuldeisers zitten met een nadeel van in totaal meer dan 2.500.000 euro. ‘Het zou zomaar kunnen dat ook andere ondernemers door deze fraude failliet zijn gegaan,’ aldus de officier op de zitting.

De 47-jarige man gaf leiding aan twee bedrijven; 5 Vliet en The 5 Uitzendburo B.V. Een 62-jarige man was voor beide bedrijven als bestuurder aangesteld, deze persoon is ook verdachte in het onderzoek naar de gang van zaken. De FIOD concludeerde dat vanuit The 5 Uitzendburo de uitgaven zoals salaris voor ingehuurde werknemers werden gedaan en dat de inkomsten bij 5 Vliet binnenkwamen. De hoofdverdachte zou opzettelijk onjuiste aangifte omzetbelasting voor 5 Vliet hebben gedaan waarbij net werd gedaan of er geen omzet werd gedraaid door 5 Vliet. Ook zou de Heerhugowaarder een verklaring van de Belastingdienst - waarin stond dat hij altijd netjes belasting afdroeg - hebben vervalst.

De officier van justitie eist een gevangenisstraf van twee en een half jaar tegen de hoofdverdachte. De medeverdachte hoorde een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden tegen zich eisen. De Rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.