Emoties leerlingen op top van Tourmalet

Het Da Vinci-team.© Eigen foto

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het team van het Da Vinci College is terug van de fietstocht voor het goede doel. Voor kinderen met een stofwisselingsziekte werd in het kader van Ride4kids een bedrag van 17.000 euro bijeengefietst in de Pyreneeën.

,,Mooi om mee te maken’’, zegt deelnemer Pepijn Effing, een van de tien leerlingen die samen met twee docenten op de fiets stapte voor het goede doel. ,,En iedereen heeft het gered’’, zegt hij over de drie dagen vol beklimmingen die de groep te verduren kreeg.

Een letterlijk hoogtepunt was de beklimming van de legendarische Tourmalet op de laatste dag van de driedaagse fietstocht. Op de top vond een eindceremonie plaats. Alle deelnemers vormden een cirkel in de vorm van een slakkenhuis, en twee vrijwilligers van de stichting Ride4kids lieten in het midden een wensballon op. Enkele Da Vinci-leerlingen hielden het niet droog.

De leerlingen uit de sportklas van 6 VWO ontmoetten ook families met kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte, of inmiddels zijn overleden. ,,Dat was wel heftig’’, kijkt Pepijn terug. Familieleden waren afgereisd om de sportieve scholieren aan te moedigen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.