’Beste kaarten sportcomplex op land Stroet’

Michiel Snik
Wervershoof

Als het aan omwonenden ligt komt de multifunctionele accommodatie, waarin zwembad De Zeehoek en het liefst ook sportcomplex De Dars, op het land van de familie Stroet.

In een onderzoek naar de verplaatsing en nieuwbouw van het zwembad in combinatie met De Dars zijn verschillende locaties bekeken. Daarbij wordt ook het terrein de Tegel aan de westkant van Wervershoof als kansrijk aangemerkt. Dit gebied is van de gemeente en grenst aan woonwijk ’het Eiland’, waar ook Arnoud Hemkes woont.

De gemeente liet de afgelopen dagen weten niet in staat te zijn een toelichting te geven op het onderzoek en ook wethouder Joset Fit wilde niets zeggen omdat de politiek op 1 oktober het plan eerst moet bespreken. Hemkes zegt geschrokken te zijn van het feit dat de Tegel als optie wordt genoemd. ,,Daarom heb ik direct de gemeente gebeld voor een toelichting.’’

Hij kreeg de verantwoordelijke ambtenaar die betrokken is bij het onderzoek wel te spreken. ,,Mij werd door hem verzekerd dat het land van Stroet de beste kaarten heeft. Gelukkig, want ik zie liever de eerder geplande woningen op de Tegel dan een lange muur van een sportcomplex.’’

Stroet scoort ten opzichte van de Tegel vooral positiever op gebied van mogelijke bezwaarprocedures, geen blokkade woningbouwplannen en het gebruik van de waterzuiveringsinstallatie als energiebron.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen