Snelle route van Dorpsplein naar strand Petten

Richard Zut
Petten

De komst van een route in Petten die het Dorpsplein direct met het strand verbindt, is een stuk dichterbij gekomen nu gemeente Schagen en ontwikkelaar HNSP overeenstemming hebben bereikt over het herontwikkelen van camping Corfwater, hotel (voorheen Huis ter Duin) en manegekavel.

De verbinding wordt in de zomer van 2019 geopend. Er zijn afspraken gemaakt om het Corfwater-gebied te ontwikkelen en zo een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de Structuurvisie Petten. Wethouder Jelle Beemsterboer daarover: ,,Met het tekenen van deze overeenkomst zetten we een belangrijke en grote stap richting herontwikkeling van plandeel Corfwater en daarmee de verdere ontwikkeling van Petten.”

Transformatie

Corfwater wordt, in samenwerking met de gemeente, getransformeerd tot een open toegankelijk duinlandschap met daarin hoogwaardige recreatiewoningen. Huis ter Duin (nu hotel Corfwater) wordt weer in oude staat teruggebracht tot appartementenhotel. HNSP/Camping Corfwater gaat gefaseerd herontwikkelen. Mike Schouten, bestuurder HNSP: ,,De eerste stap is gezet door het Hotel Corfwater met 26 kamers tijdelijk te openen. Dit zal ook in de winter gelegenheid geven tot verblijf in Petten aan het strand.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.