Gewonde bij botsing zeiljachten bij Andijk

© Foto: KNRM

ANDIJK

Twee zeiljachten zijn woensdagochtend met elkaar in botsing gekomen op het IJsselmeer ten noorden van Andijk. Daarbij raakte een opvarende gewond.

Dat meldt de KNRM op haar website.

De botsing vond die ochtend plaats rond 11.30 uur. Volgens de KNRM is een trimaran met hoge snelheid in aanvaring gekomen met een ander zeiljacht. De reddingboten van Andijk en Medemblik zijn uitgevaren om hulp te verlenen. Een boot van Rijkswaterstaat was als eerste ter plaatse.

Een opstapper van de KNRM is aan boord van het zeiljacht met de gewonde gegaan en heeft de hoofdwond behandeld. De enige opvarende van het andere jacht was met de schrik vrijgekomen. Later is ambulancepersoneel door een van de reddingboten opgehaald in de haven van Andijk en naar het jacht met de gewonde gebracht.

Nadat bekeken was of de jachten water maakten, werd onder begeleiding van de beide reddingboten en de boot van Rijkswaterstaat koers gezet naar de haven van Andijk. De gewonde opvarende is uiteindelijk door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis voor controle.

De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van de aanvaring.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen