Celstraf na geweld tegen huisbaas in Assendelft

Frits Verhagen
Alkmaar/Assendelft

De 25-jarige T. K. is donderdag voor geweld tegen zijn huisbaas in Assendelft veroordeeld tot een celstraf van een jaar en tbs met dwangverpleging. Tegen hem was anderhalf jaar cel en tbs geëist.

De rechtbank acht bewezen dat K. op 2 maart zijn huisbaas meermalen met een vuurwapen op zijn hoofd heeft geslagen en van mobiele telefoons en geld heeft beroofd. De polsen van het slachtoffer werden vastgebonden met tie-rips.

De huurder en zijn huisbaas hadden een conflict over de betaling van de huur van 400 euro. K. vond dat bedrag veel te hoog.

Op 2 maart liep het conflict uit de hand. K. zei tijdens zijn strafzaak dat zijn huisbaas als eerste een wapen heeft gepakt en dat hij hem wilde aanvallen. De rechters vinden dat verhaal echter niet geloofwaardig. Zij gaan ervan uit dat K. is begonnen met het geweld.

De man is vaker veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Hij kreeg al eens tbs met voorwaarden opgelegd, maar de vrijwillige behandeling verliep erg moeizaam. Daarom heeft de rechtbank nu tot gedwongen behandeling besloten.

K. moet het slachtoffer bijna 3.900 euro schadevergoeding betalen, waaronder 3.000 euro smartengeld. De huisbaas had een flink hoger bedrag geclaimd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.