Radeloze dakloze uit Purmerend wil snel naar Turkije

Frits Verhagen
Alkmaar/Purmerend

De 33-jarige M. S. uit Purmerend is helemaal klaar met Nederland. Daarom wil hij snel wat geld verdienen om naar zijn vaderland Turkije af te reizen. Dat zei zijn raadsvrouw Wezel bij de politierechter in Alkmaar.

De Purmerender moest daar terechtstaan voor meerdere aanklachten. Hij was zelf niet aanwezig, omdat hij geld aan het verdienen was. S. liet het over aan zijn advocaat.

Op 6 augustus gooide S. stenen tegen het gemeentehuis in Purmerend. Er sneuvelden enkele ruiten. Een week later bonsde de Purmerender opnieuw op ramen van het gemeentehuis. Agenten wilden hem daarna arresteren, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De Purmerender verzette zich hevig, toonde zijn middelvinger aan enkele agenten terwijl hij zijn andere hand in zijn kruis had. Daarnaast dreigde hij een mitrailleur te kopen om later ’iedereen dood te schieten’.

De officier van justitie eiste vier weken celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk. Die heeft hij al uitgezeten. Zijn advocaat kon zich verenigen met de eis en de politierechter kwam tot dezelfde conclusie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.