Verdachte vernieling kindergraf Luna in Wognum bekend bij politie

© Foto: P. Ligthart

Van onze verslaggever
WOGNUM

De politie heeft een verdachte voor de vernieling van het kindergrafje van Luna in Wognum op het oog. Het gaat volgens een woordvoerder om een verward persoon.

Of deze is opgespoord of zichzelf heeft gemeld, kan de politie niet vertellen. „We kunnen op dit moment alleen vertellen dat het gaat om een verward en kwetsbaar persoon, van wie de identiteit bij ons bekend is”, laat een woordvoerder donderdagmiddag weten aan Noordhollands Dagblad.

Volgens de woordvoerder staat de wijkagent in Wognum in contact met de familie van de vier jaar geleden overleden Luna over de verdere afwikkeling van het vorige week vernielde grafje.

Lees ook: Radeloos door vernieling kindergraf

Vorige week ontdekten moeder Sandra Beuving en opa Peter Ligthart plots dat het graf op de begraafplaats van Wognum was vernield. Tot verdriet en woede van de familie leek het een doelbewuste actie gericht tegen dit ene kindergraf. Dit omdat de andere graven wel met rust waren gelaten.

De politie beklemtoont dat er geen sprake is van een soort wraakactie tegen de familie Beuving. Er lijkt eerder sprake te zijn geweest van totale willekeur. De schade aan het graf loopt vermoedelijk op tot duizend euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen