Rabo sluit bank in Landsmeer

De Rabobank in Landsmeer.© Cyclomedia

Annette Snaas
Landsmeer

De Rabobank sluit zijn kantoor in Landsmeer op 2 november 2018. Voor oudere klanten die de hulp van de kantoormedewerker gaan missen, gaat de bank een training internetbankieren in Landsmeer geven.

Reden voor sluiting is volgens Rabobankwoordvoerder Carlo Verhart het sterk teruggelopen bezoek van klanten aan het kantoor. De meeste klanten doen hun bankzaken via internet. ,,87 procent van onze klanten bankiert digitaal. Het kantoor in Landsmeer was daarom al beperkt open, twee dagen per week. Er kwam bijna niemand.’’

De Rabobank heeft bij de zorgcentra geïnventariseerd hoeveel klanten nog graag op kantoor geholpen willen worden. Verhart: ,,Dat bleken drie personen te zijn. Daar kunnen we niet voor open blijven.

De bank heeft willen meedenken met de mensen die grote problemen hebben met de sluiting. ,,Een medewerkster van de bank kan op verzoek bij de mensen thuis komen ,,Zij kan worden gebeld via de Rabobank in Amsterdam, 020-7778899”, meldt Verhart. ,,Ook gaan we in Landsmeer een training internetbankieren geven aan mensen die dat willen. Onze klanten krijgen daarvan nog nader bericht.’’

Voor hypotheken, beleggen en andere bankzaken kunnen Landsmeerders terecht bij de Rabovestigingen in Amsterdam. Ook kan een accountmanager worden gevraagd bij de klant langs te komen.

’Veel emotie’

,,Wij merken dat er heel veel emotie is omtrent het sluiten van een bankkantoor’’, zegt Verhart. ,,Maar als er geen klanten komen, moeten we wel.’’ De medewerker die nu nog het kantoor in Landsmeer bemant, wordt volgens Verhart na sluiting ingezet op een andere locatie.

Als de Rabobank weg is, is er alleen nog een loket van de ING-bank bij het postkantoor in het winkelcentrum in Landsmeer.

De geldautomaat van de Rabobank op Zuideinde 1 blijft open.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.