Purmerender nog een jaar langer in tbs-kliniek

Frits Verhagen
Haarlem/Purmerend

De vroegere Purmerender P. S. (48) blijft nog tenminste een jaar onder de vleugels van de Van Mesdag-kliniek in Groningen. Dat heeft de rechtbank in Haarlem deze week beslist.

S. zit al meer dan tien jaar in een tbs-kliniek. Hij kreeg in 2007 een celstraf plus een gedwongen tbs-opname opgelegd voor onder meer een poging tot doodslag, verboden wapenbezit en bezit van kinderporno. Bij hem werd een psychotische stoornis vastgesteld.

Zijn behandeling is niet vlekkeloos verlopen. S. slikte niet steeds vrijwillig zijn medicijnen en werd dan agressief. Overplaatsing naar de tbs-kliniek in Groningen heeft hem ook geen goed gedaan. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem.

De oud-Purmerender is goed ingesteld op zijn medicijnen en gaat sinds eind 2016 ook regelmatig op verlof. Hij werkt bovendien een deel van de week in een kringloopwinkel.

S. zei daarom twee weken geleden tegen de rechtbank dat hij had gehoopt dat hij snel de tbs kon verlaten en onder begeleiding zelfstandig kon gaan wonen. Deskundigen vinden te veel haast echter geen goede zaak, omdat S. door zijn stoornis extra kwetsbaar is.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.