De wonderstenen van Krisse (9) tegen kanker

Krisse Veeken laat enkele mooi beschilderde stenen zien.© Ronald Goedheer

Eric Kok
Heemskerk

Misschien helpen ze, de wonderstenen van Krisse uit Heemskerk. Wie ze van haar koopt, helpt in elk geval het onderzoek naar geneesmiddelen voor kanker.

Krisse Veeken is negen, bijna tien. En nu is haar ene oma net overleden aan kanker en haar andere oma is ongeneeslijk ziek, botkanker. Krisse heeft het er moeilijk mee, de tranen komen gelijk als ze het vertelt.

Ze kon het ook goed zien aan oma, dat ze amper uit de stoel kon komen. Ze had het erover met haar moeder. Als iemand ziek is, dan kan ze toch weer beter worden, vroeg ze. Haar moeder legde toen uit dat dat bij sommige ziekten niet gaat, dat medicijnen, doktoren en ziekenhuizen niet genoeg kunnen doen.

Geld ophalen

Maar kan ik dan iets doen, geld ophalen dat er wel goede medicijnen komen, vroeg ze. Er zijn toch ook mensen die zwemmen of fietsen om geld op te halen?

Toen kwam ze met haar moeder op het idee om wonderstenen te verkopen, voor vijf euro per stuk. Ze vindt het leuk om stenen met een stippeltechniek te beschilderen, het lijkt wel op de mandala-techniek. Ze noemt het wonderstenen, want misschien kunnen ze mensen helpen, troost bieden, zo kleurrijk en fantasievol zijn ze.

Vorige week dinsdag is Krisse met haar actie begonnen. Ze heeft de actie aangemeld op de site van KWF. Mensen kunnen ook via de site doneren. Binnen een paar dagen was het streefdoel van 150 euro gehaald. Inmiddels staat de teller boven de tweehonderd euro. Op 9 oktober eindigt de actie.

acties.kwf.nl/wonderstenen

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.