Dekamarkt Wormerveer na instorten parkeerdak hele woensdag dicht [video]

Inspectie van het ingestorte parkeerdek.

Inspectie van het ingestorte parkeerdek.© Foto Ron Amesz

Wormerveer

De Dekamarkt aan Plein 13 in Wormerveer, waar dinsdagochtend een deel van het parkeerdak instortte, is woensdag de hele dag gesloten voor publiek.

In de parkeergarage vindt een inspectie plaats waarna wordt gekeken welke maatregelen moeten worden genomen.

Met een plakkaat op de deur worden klanten van Deka geïnformeerd over de tijdelijke sluiting.

Het bedrijf hoopte woensdagmiddag om twaalf uur weer open te mogen, maar dat gaat niet lukken. De slijterij in de supermarkt en het deel met de bezorgservice zijn zwaar beschadigd, meldt de Deka dinsdag in een memo aan het personeel.

Deka-medewerkers die dinsdag aan het werk waren, werden opgevangen bij een bedrijf in de directe omgeving. Voor hen was Slachtofferhulp aanwezig.

,,Er werken ruim 200 medewerkers bij de DekaMarkt in Wormerveer. Wij zijn ernorm geschrokken”, schrijft directeur Pieter Rozendaal. Hij voegt toe dat ’veel reacties van medeleven van klanten binnenstromen’. ,,Daar hebben we veel steun aan.”

Klanten die al online boodschappen hadden besteld, krijge bericht dat ze die niet geleverd krijgen.

Omliggende bedrijven zoals Fiets.com en pedicure Care Wormerveer zijn woensdag wel geopend.

De parkeergarage blijft waarschijnlijk langer dicht, maar op dit moment wordt bekeken wanneer de achtergebleven auto’s uit de garage gehaald kunnen worden. De gemeente Zaanstad hoopt binnen enkele uren met mededelingen te komen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van de parkeergarage. Onderzoekers zijn woensdag in Wormerveer voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.

De tweede verdieping van de parkeergarage stortte dinsdag in en belandde op de eerste. Daardoor ontstond flinke schade, maar niemand raakte gewond.

Ook de gemeente Zaanstad, waar de plaats toe behoort, heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar de instorting. Een eerste bevinding is dat een stalen ligger onder de betonvloer het heeft begeven.

Lees ook: Geen slachtoffers in parkeergarage, Auto’s kunnen nog niet uit parkeergarage ,

Ontsnapt aan iets verschrikkelijks

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.