Premier Rutte opent in Hoorn Hulpverlenersdag

De Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg schenkt koffie tijdens het ontbijt dat hulpverleners in de vorige editie van de Hulpverlenersdag in Hoorn werd aangeboden.

De Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg schenkt koffie tijdens het ontbijt dat hulpverleners in de vorige editie van de Hulpverlenersdag in Hoorn werd aangeboden.© Foto HMC / Eric Molenaar

Eric Molenaar
Hoorn

Minister-president Rutte opent op zondag 30 september in Hoorn de vijfde Nationale Hulpverlenersdag. Hij zal zes hulpverleners een onderscheiding uitreiken.

Het tweejaarlijkse evenement is gratis toegankelijk. Onder het thema ’Respect voor Hulpverleners’ tonen en demonstreren 65 organisaties hun activiteiten. Dat gebeurt op het terrein bij de Schelphoek en een deel van het Julianapark.

De dag start met een besloten ontbijt voor 350 hulpverleners.

Publiek is welkom als de minister-president om 11 uur op het buitenpodium aan zes mensen de Nationale Hulpverleners-pin uitreikt. Om 11.30 uur verricht Rutte de opening.

Frans van Luit van de organiserende Stichting Hulpverleners Respect is ’erg trots’ dat Rutte bereid is naar Hoorn te komen. ,,Ik had een brief geschreven met dit verzoek en kreeg daar heel snel reactie op. Rutte is erg begaan met hulpverleners, al lijkt het er soms door besluiten van het kabinet niet op. Hij zal ook proberen wat langer te blijven.’’

Onder meer zijn in Hoorn de traumahelikopter van de ANWB en de SAR helikopter van de kustwacht te zien. Verder zijn er verschillende ambulances, brandweerwagens, politie, de luchtmobiele brigade en het 104e JFS verkenningseskadron van defensie, het Veteranen Search Team en andere hulpverlenende organisaties uit binnen- en buitenland, zoals Auriex SPRL uit België, reddingshonden en Rescue Team Friesland. Vanuit Rotterdam komt de op social media inmiddels beroemd geworden Bumper de politiehond, met zijn begeleider Stephan.

Meer nieuws uit West-Friesland