Parkeergarage DekaMarkt deels ingestort in Wormerveer [video]

1 / 3
Redactie
Wormerveer

Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage bij DekaMarkt aan Plein 13 in Wormerveer is dinsdag ingestort. Hulpdiensten gaan naar binnen zodra het veilig is. Dan wordt meer bekend over eventuele slachtoffers.

De verdieping is deels ingestort ter hoogte van de in- en uitrit van de garage. Momenteel is de gemeente ter plaatse om de veiligheid van de constructie te beoordelen.

Op basis van ’waarneming en geluiden’ zijn er geen slachtoffers. Maar die melding is onder voorbehoud. De Veiligheidsregio kan wel melden dat er twee omstanders met stressklachten zijn behandeld.

De DekaMarkt is ontruimd en gesloten. Personeel is elders opgevangen. Een naastgelegen pand wordt uit voorzorg ook ontruimd.

De omgeving is afgezet. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Een traumahelikopter landde, maar het traumateam is inmiddels vertrokken.

Ravage in de parkeergarage.

Ravage in de parkeergarage.

Lawaai

Omwonende Erik van Aalst hoorde het instorten van de garage. Het klonk volgens hem als een vrachtwagen die puin stortte.

De parkeergarage staat op een bedrijventerrein waar wel vaker lawaai is. Daarom schrok Van Aalst niet eens. Dat gebeurde pas toen hij later zag wat er gebeurd was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Michel van Bergen, DNP.NU.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.