Rivierenwijk-Zuid in Heerhugowaard sluit aan op HVC-warmtenet

Martijn Gijsbertsen
Heerhugowaard

Vijfhonderd huurhuizen in Rivierenwijk-Zuid in Heerhugowaard worden naar verwachting ergens in de loop van 2019 aangesloten op het HVC-warmtenet.

Dat is het plan van corporatie Woonwaard (verhuurder van 14.500 woningen in Alkmaar en Heerhugowaard), afvalverwerker HVC en de gemeente Heerhugowaard.

Facelift

De aansluiting op het warmtenet (restwarmte van biomassa/houtverbranding) wordt gecombineerd met een facelift van de buurt, waarbij openbaar groen, bestrating en parkeerruimten worden aangepakt.

Voor de herinrichting ligt - in samenspraak met bewoners - een ontwerp klaar. Die operatie was al gepland, maar is uitgesteld om dubbel werk, extra overlast en meerkosten te voorkomen.

,,De vijfhonderd huizen die we aan het HVC-warmtenet koppelen, betreft ongeveer de helft van de wijk’’, weet zegsvrouw Anniek van Belle van verhuurder Wooncompagnie. ,,De rest van de bebouwing bestaat uit koopwoningen.’’

Aanhaken

Ook particuliere huiseigenaren mogen van de corporatie en gemeente bij het project aanhaken.

,,Hiermee krijgen woningbezitters als eerste binnen Heerhugowaard de mogelijkheid een passend en betaalbaar alternatief voor hun aansluiting op aardgas te realiseren’’, aldus woordvoerster Anouchka de Haan van de gemeente.

Heerhugowaard zint op maatregelen/mogelijkheden om huiseigenaren te stimuleren mee te laten doen.

Informatieavond

Het is de bedoeling dat eind oktober een informatieavond voor bewoners van Rivierenwijk-Zuid wordt belegd.

De Haan: ,,Er leven een boel vragen, veel dingen zijn nog in onderzoek. Tegen die tijd hopen we uitsluitsel te kunnen geven.’’

Vronermeer-Noord

Woonwaard heeft eerder honderden huurhuizen in Overdie en Vronermeer-Noord (beide Alkmaar) op het HVC-warmtenet aangesloten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.