Linedancer (86) uit Slootdorp overlijdt tijdens Rondom Medemblik

Linedancer (86) uit Slootdorp overlijdt tijdens Rondom Medemblik
Medemblik

Een 86-jarige man uit Slootdorp is zaterdagavond overleden tijdens Rondom Medemblik. Het gaat om de oprichter van de Ditch Village Country Dancers uit Slootdorp.

De groep trad op in de Bangert tijdens de traditionele fietspuzzeltocht. ,,Na afloop werd iedereen bedankt. Hij verzorgde de techniek en stak nog zijn duim omhoog, en vervolgens werd hij onwel en viel hij op de grond’’, vertelt voorzitter Hans van Woerkom van Rondom Medemblik.

In de zaal waren naast EHBO’ers toevallig een cardioloog, een basisarts en twee verpleegkundigen aanwezig. Er werd nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

,,Zijn vrouw, die er ook bij was, gaf ook aan dat hij dat niet wilde’’, aldus Van Woerkom. De man overleed ter plekke en werd kort daarna afgevoerd door de ambulance.

In goed overleg met de betrokkenen en de linedancers is besloten om het Rondom-feest vandaag gewoon doorgang te laten vinden.

Van Woerkom: ,,Iedereen was natuurlijk aangeslagen, maar ze vonden ook dat hij in het harnas was gestorven. Aan ieder leven komt een einde en de man had een fantastische avond gehad.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons