Kras/Volendam veel te wisselvallig [video]

Kras/Volendam veel te wisselvallig [video]
Sittard

De seizoensopening in de Bene-League is zaterdag voor de handballers van Kras/Volendam niet gelopen zoals vooraf werd gehoopt. Op bezoek bij OCI-Lions, een van de titelfavorieten, werd wisselvallig gespeeld en dat leidde de 32-27 nederlaag in voor het team van trainer Peter Portengen.

Bij de Volendammers maakten Sander Visser, Zarko Curic, Florent Bourget en Robin Jansen hun debuut. Laatstgenoemde is nog herstellende van een enkelblessure, maar maakte wel al zijn eerste minuten en pikte daarin een doelpuntje mee.

,,Het ene moment speelden we echt ontzettend goed, liep het aanvallend lekker en stond de dekking prima”, analyseert Jansen. ,,Maar daarna werd het weer veel te wild en speelden we de dekking van Lions in de kaart. Dat hebben we aan onszelf te wijten.”

(Tekst loopt door onder de video van de wedstrijd:)

Zo knokte Volendam zich in de tweede helft terug van een 19-15 achterstand naar 20-20, om luttele minuten later weer tegen een gat van zes (27-21) aan te hikken. ,,Die wisselvalligheid moet eruit”, weet Jansen.

In de openingsfase van de eerste helft waren de teams nog redelijk aan elkaar gewaagd. Lions, met onder anderen voormalig Volendam-speler Jasper Adams nieuw in de gelederen, leidde na een kwartier met 9-7. De marge liep daarna op tot zes, maar werd met rust al iets draaglijker gemaakt voor Volendam: 17-13.

Nadat het gat zoals gezegd weer was opgelopen, konden de Volendammers geen vuist meer maken. Het kwam nog terug tot 30-27, maar met 32-27 mochten de Limburgers zich de terechte winnaar noemen. Igor Mrsulja was met vijf doelpunten de trefzekerste speler bij Volendam.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons