AZ met Maher in selectie tegen Feyenoord

© Archief

ALKMAAR

Adam Maher kan zondag zijn rentree maken bij AZ, in de thuiswedstrijd tegen de nummer drie Feyenoord.

Trainer John van den Brom acht de 25-jarige middenvelder, die onlangs voor een jaar tekende in Alkmaar, fit genoeg voor een plek in zijn wedstrijdselectie.

,,Hij heeft weinig speelminuten in de benen, maar is goed genoeg voor een plek bij de selectie", aldus Van den Brom bij de persconferentie.

Lees ook: AZ wil met Maher concurrentie in selectie vergroten

De huidige nummer vier van de competitie trainde vrijdag achter gesloten deuren op het druk zetten op de tegenstander.

,,Na de 3-2-nederlaag bij Heracles Almelo was ik niet tevreden over ons spel bij balbezit van de tegenstander. Tegen Feyenoord moet dat echt anders. Ik heb daarom wat accenten aangebracht in die manier van druk zetten."

Van den Brom verwacht een Feyenoord, dat vooral in de omschakeling gevaarlijk is. ,,Feyenoord is er goed in om toe te slaan bij fouten van de tegenstander. Wij zullen het spel moeten maken en veel de bal moeten hebben."

Het duel tussen de nummer vier en drie begint zondag om 12.15 uur.

Nicolai Jørgensen zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. De Deense spits gaat zondag mee naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. ,,Ik ben blij dat Nicolai weer beschikbaar is, al is een basisplaats nog te vroeg'', zei trainer Giovanni van Bronckhorst.

Jørgensen keerde met een voetblessure terug in Rotterdam na het WK, waarop hij met Denemarken in de achtste finales via strafschoppen werd uitgeschakeld door Kroatië. De Feyenoorder was een van de drie Denen die een penalty misten. De Deen sloot eind vorige maand weer aan bij de groepstraining in Rotterdam.

Robin van Persie speelt dit seizoen bij afwezigheid van Jørgensen in de punt van de aanval. De 35-jarige Rotterdammer maakte in vier competitieduels vier doelpunten.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen