Gemeente vangt bot met bezwaar over sluisroute

Gemeente vangt bot met bezwaar over sluisroute
Velsen

Rijkswaterstaat hoeft de sluiting van de sluisroute niet terug te draaien. Velsen wilde dat graag en had bezwaar ingediend bij Rijkswaterstaat.

Velsen vindt dat door de sluiting van de sluisroute inwoners van Velsen te zwaar gedupeerd worden. De gemeente wilde de sluisroute weer open hebben of Rijkswaterstaat ertoe bewegen om meer spitsponten te laten varen en te betalen.

De hoorcommissie kan zich niet vinden in de bezwaren van de gemeente Velsen, zo blijkt uit de uitspraak die vrijdag openbaar is gemaakt door de gemeente Velsen. Zo oordeelt de commissie, die bestaat uit ambtenaren van Rijkswaterstaat, dat er voldoende alternatieve routes zijn via de Velsertunnel en dat de inzet van de spitspont tijdens de spitstijden voldoende is. Dat Rijkswaterstaat de route voor een jaar heeft afgesloten omdat ze anders de veiligheid van de weggebruikers niet kan waarborgen, begrijpt de commissie.

De gemeente had ook betoogd dat de openstelling van de sluisroute is vastgelegd in het provinciaal inpassingsplan. Op dit moment wordt daar niet aan voldaan door Rijkswaterstaat waardoor Velsen naar de provincie kan stappen om zelfs te vragen de werkzaamheden aan de nieuwe zeesluis stil te laten leggen. De hoorcommissie onthoudt zich van een oordeel daarover en verwijst naar de provincie.

Velsen gaat de uitspraak van de hoorcommissie nog bestuderen voordat ze met een reactie komt. De gemeente kan binnen zes weken in beroep gaan bij de bestuursrechter.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons