Rapporten zwembad Den Helder openbaar, maar conclusies onleesbaar

Rapporten zwembad Den Helder openbaar, maar conclusies onleesbaar
Den Helder

Wie er verantwoordelijk is voor het debacle met zwembad Het Heersdiep in Den Helder, blijkt niet uit de inspectierapporten die op verzoek van deze krant openbaar zijn gemaakt door de gemeente Den Helder.

In de verstrekte documenten zijn de belangrijkste conclusies en aanbevelingen weggelakt. Ze zijn nu voor iedereen in te zien via deze link. Het in 2013 opgeleverde zwembad moet nu al grondig worden gerenoveerd in verband met tal van gebreken.

Nieuwbouw

Het vorige college repte zelfs van een renovatie die ’nieuwbouw benadert’. Geen van de bij de bouw betrokken partijen neemt echter verantwoordelijkheid voor de problemen met onder meer losse tegels en lekkage.

De redactie van deze krant deed in juli een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur om hier helderheid in te scheppen.

De gemeente verstrekt de inspectierapporten die inderdaad reppen van gebreken aan onder meer tegelwerk en beton, maar grote delen van deze documenten zijn onleesbaar gemaakt.

Volgens de gemeente - opdrachtgever voor de bouw van het bad - zou volledige openbaarmaking onder meer de economische belangen van de gemeente schaden.

Schandaal

De raadsfractie van Behoorlijk Bestuur stelde eerder vragen over de problemen met het zwembad. Raadslid Sylvia Hamerslag: ,,Hier worden we niet veel wijzer van. Het is natuurlijk een grof schandaal dat dit zwembad, waar zoveel gemeenschapsgeld mee gemoeid is, nu alweer zoveel gebreken vertoont. En het is frustrerend dat je als burger dan niet kunt zien waarom het mis is gegaan. Ik reken er op dat de gemeente alles op alles zet om de schade te verhalen op de verantwoordelijke partij, wie of wat dat dan ook blijkt te zijn.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons