Break-reünie op ponton in haven Medemblik

Break-reünie op ponton in haven Medemblik
De Medemblikker formatie Break in vroegere tijden.
Medemblik

Het enorme ponton in de Oosterhaven ligt klaar voor de muzikanten. Komende maandag, tijdens de traditionele harddraverij-dag in Medemblik stapt om 13 uur voor een reünieconcert Break, een voor de West-Friese veertigers en vijftigers legendarische band op het drijvende podium pal voor muziekcafé Brakeboer.

Deze band heeft, inclusief de muzikale ’windstiltes’, al 37 jaar de zalen vol kunnen spelen.

Zanger/gitarist Gerard Borst over die optredens: ,,Dat was in 1981 zo en is nu nog zo. Op een gegeven moment was het genoeg en hebben we echt jaren niets meer gedaan. Totdat vijf jaar geleden de uitbater van zaal Bleeker in Heerhugowaard ons benaderde met de vraag of wij samen met nog zo’n bekende Noord-Hollandse band uit die tijd, de Crossband een concert wilden geven.”

,,Ik wist niet wat er gebeurde. Zelfs per touringcar kwam het publiek overal vandaan. Eerlijk gezegd was het te vol. Maar het gevolg was wel dat we ineens weer aanvragen kregen om te komen spelen.”

De bandleden merkten in ieder geval dat ze weer lol hadden om samen te spelen en op te treden. Dus toen er afgelopen januari vanuit Medemblik het verzoek kwam om tijdens het Miranda Mania Festival in sporthal De Muiter op te treden, aarzelden de mannen van Break geen moment.

Het festival is ter nagedachtenis aan Miranda Meendering-Braaksma die op 37-jarige leeftijd aan melanoom-kanker overleed. De opbrengst van het festival wordt verdeeld onder diverse goede doelen.

Gerard Borst: ,,Ook dat was prachtig. En nu staan we tijdens de Harddraverij buiten op het ponton. Als de voortekenen kloppen, wordt het mooi weer dus dat wordt zo’n festivalsfeertje. Ik vind buiten optreden sowieso lekker om te doen.”

Met Break treedt ook zangeres Astrid Weel op. Clemens & Clemens Wenners sluiten af.

Medemblik op een ponton in de Oosterhaven 13 uur reünieconcert Break. Met optreden van Astrid Weel. Van 17 tot 22 uur Clemens & Clemens. Toegang gratis

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons