Nieuw: ’Scheurkalender Dementees’

Omslag scheurkalender© Bron: Elikser

Van onze verslaggever
Zaandam

In navolging van het indrukwekkende boek ’Want we hebben allemaal de morgen’ (over mensen met dementie) heeft de Zaanse muziektherapeute Irene Kruijssen, met de geestelijk verzorgers Paula Irik en Eline Hoorweg, een scheurkalender gemaakt

’Scheurkalender Dementees 2019’ bevat voor 365 dagen prachtige, ondeugende, ontroerende, inspirerende en wijze uitspraken van bewoners uit verpleeghuizen. Enkele voorbeelden: ’Want je verandert een beetje in je innerlijk. Dat is wel goed ook!’ en ’Ik zeg het precies zoals ik het denk’.

De samenstellers zijn geestelijk verzorgers en muziektherapeut en leggen in de kalender de wijsheid, poëzie, humor en levenservaring vast via uitspraken van mensen met dementie. ,,Juist de gebrokenheid van de taal, maakt dat je goed moet luisteren naar wat gezegd wordt. Als je dat doet, als je de tijd en moeite neemt om te verstaan, ligt daar een bron van wijsheid, levenservaring, troost, plezier. Daarom willen we de Juweeltjes van het Dementees de wereld insturen”, aldus de samenstellers.

Uitgever Elikser, ISBN: 978-94-6365-079-3. Prijs: € 17,50

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.