Politiek bespreekt alternatief coalitieplan Alkmaar

Alkmaar

Met aplomb presenteerden Alkmaarse vooraanstaande ondernemers in juli een alternatief voor het coalatieplan ’Alkmaar aan zet’. Dat was in juni gepresenteerd. Het is nu aan de Alkmaarse politici om iets te vinden van het alternatief.

Het groepje ondernemers onder aanvoering van makelaar Hans van de Leygraaf vond het oorspronkelijke plan van de coalitie te hol en besloot om zelf ideeën te presenteren. Dat deden ze in de vorm van het plan ’Alkmaarders aan zet’.

Volgens de ondernemersgroep moet de gemeente de stad fris houden als ze de ambitie waar wil maken van 20.000 woningen erbij. Met de stempel ’Alkmaar, winkelstad’, houdt Alkmaar het niet vol, stelden de bedenkers van Alkmaarders aan zet. Alkmaar blijft aantrekkelijk als er geïnvesteerd wordt in cultuur, groen en recreatie. Kijk eens hoe een stad als Den Bosch het doet, werd in juli voorgesteld.

De burgemeester reageerde aanvankelijk voorzichtig op het alternatieve plan. Politiek Alkmaar had de hele zomer de tijd om zich te bezinnen op de ideeën. Dinsdag 18 september mag de commissie Bestuur en Middelen iets vinden van het plan.

Een ander speerpunt van de ondernemers is het in het leven roepen van een ondernemersfonds. Ze willen een schatkist waar ondernemers zich op kunnen beroepen voor gedeelde investeringen.

Ook kan winkelstraat De Laat een facelift gebruiken, vinden ze. De bus en de fietsers moeten er weg.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons