Plan voor wonen in pand Dibo

Plan voor wonen in pand Dibo
Het plan voor de vier woningen.
© Illustratie gemeente Castricum
Limmen

Het bedrijfsgebouw van Dibo Loodgieters aan de Rooinap in Limmen wordt omgebouwd tot een pand met vier woningen. Dat plan ligt donderdag bij de gemeenteraad in Castricum.

Het pand is zo’n 25 meter breed en acht meter diep en is één verdieping hoog. De bedoeling is daar een laag bovenop te zetten en er vier rijtjeshuizen van te maken. De vier woningen krijgen elk een carport voor een auto en in het gebied worden nog zes parkeerplaatsen aangelegd. Daarmee wordt voldaan aan de parkeernorm van de gemeente.

De bewoners van de huizen die het dichtst bij het gebouw staan, zijn over de plannen geïnformeerd. Zij staan volgens de gemeente ’in beginsel positief’ tegenover het plan.

De vier woningen vallen niet in de sociale sector. Daarom moet de ontwikkelaar 10.000 euro betalen aan het fonds voor sociale woningbouw.

Dibo heeft het pand in 1995 laten bouwen, maar het werd na een jaar of tien al te klein. Nadat het loodgietersbedrijf was vertrokken, zat er een tijdje een postsorteercentrum in. Afgezien van wat individuele huurders staat het pand al een jaar of vijf leeg.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons