Internationale zeilwedstrijd vrouwen Hoorn geschrapt

Internationale zeilwedstrijd vrouwen Hoorn geschrapt
© Archieffoto: ANP
Hoorn

Van uitstel is afstel gekomen: de Women’s International Match Racing Series, een internationale zeilwedstrijd voor vrouwen, gaat niet door in Hoorn. De reden: ’persoonlijke omstandigheden’.

Het gaat om een topwedstrijd in het zeilen; de WIM Series worden internationaal gehouden, in 2017 bijvoorbeeld in Finland, Zweden, Zuid-Korea en Frankrijk. Dat de race naar Hoorn zou komen sloot aan bij een wens vanuit de Hoornse raad om meer internationale sportevenementen naar de stad te halen en hier ook geld voor beschikbaar te stellen.

In februari werd gemeld dat de organisatie van het evenement 2018 niet ging redden voor Hoorn. Nu heeft wethouder Ben Tap de gemeenteraad geïnformeerd dat het evenement helemaal niet doorgaat en de organiserende stichting zelfs wordt ontbonden. De reden zouden ’persoonlijke omstandigheden’ zijn, waardoor de organisatie en de deelnemers deadlines niet konden halen.

Fettje Osinga, die directeur was van het evenement, wil geen commentaar geven op de kwestie. Volgens haar zijn er ’heel veel factoren’ die er voor zorgden dat het besluit moest worden genomen. Paddy Stegerhoek, ook betrokken bij de organisatie, wil eveneens geen commentaar geven.

De zeiltop, die volgend jaar van 22 tot en met 27 april gehouden had moeten worden, zou naar verwachting 50.000 mensen naar de stad trekken. Voor komend jaar staat nog wel de Ironman 70.3 op het programma, een halve triatlon die tussen half juni en half juli moet worden gehouden. Hieraan doen 1500 tot 2000 mensen mee.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons